Ceviche Blanco

Pappas recept på cevichen han sålde i mer än 30 år. Blanco är varianten utan tomatdressing.

Ingredienser:

  • 1 kg vit fiskfilje. Kolja brukar fästa sig fint

  • Salt efter smak, pappa använder vad han får i handen

  • 1/2 kilo lime

  • 1/2 kilo fint-finhackat silverlök, eller mindre beroende på hur mycket lök du gillar

  • Koriander 

  • Ev. Tomat 

  • Ev. Avokado 

  • Lite olivolja

Så här gör du:

Kvällen innan. Dela fiskfiljen i små tärningar. Salta. Låt stå i kylskåp en timme. Pressa ut limejuicen. Finhacka hälften av löken. Ta ut fisken och blanda ihop med limejuice och löken. Ställ tillbaka i kylskåp över natten.

Nästa morgon. Fisken är färdiglagad. Vi häller ut nästan allt juice, ca 70%. Nu hackar vi koriander och blandar ihop med fisken. Finito. Detta kallas ceviche blanco och vi äter det med saltakex eller majstostadas/totopos. 

Vill man lyxa till det så blanda fin hackad tomat, avokado, skivade habanero. Häll över lite olivolja och sist men inte minst Cevichán habanerosås! 

Cevichán® Habanero Salsa Cevichán® Habanero Salsa
Snabbvisning
Cevichán® Habanero Salsa
119,00 kr
Cevichán® ROJO
99,00 kr
Cevichán® Asado Edition
135,00 kr