Ceviche Blanco
Pappas recept på cevichen han sålde i mer än 30 år. Blanco är varianten utan tomatdressing.
Ingredienser:
1 kg vit fiskfilje. Kolja brukar fästa sig fint
Salt efter smak, pappa använder vad han får i handen
1/2 kilo lime
1/2 kilo fint-finhackat silverlök, eller mindre beroende på hur mycket lök du gillar
Koriander
Ev. Tomat
Ev. Avokado
Lite olivolja
Så här gör du:
Kvällen innan. Dela fiskfiljen i små tärningar. Salta. Låt stå i kylskåp en timme. Pressa ut limejuicen. Finhacka hälften av löken. Ta ut fisken och blanda ihop med limejuice och löken. Ställ tillbaka i kylskåp över natten.
Nästa morgon. Fisken är färdiglagad. Vi häller ut nästan allt juice, ca 70%. Nu hackar vi koriander och blandar ihop med fisken. Finito. Detta kallas ceviche blanco och vi äter det med saltakex eller majstostadas/totopos.
Vill man lyxa till det så blanda fin hackad tomat, avokado, skivade habanero. Häll över lite olivolja och sist men inte minst Cevichán habanerosås!